Toen Maurits bevriend raakte met René Nijman, merkten ze al snel dat ze dezelfde passie voor knutselen hadden. Een reeks van eigenhandige creaties en uitvindingen volgde hierop. Denk bijvoorbeeld aan een op stem-gestuurde-bierblikjes-gooiende-katapult, zodat je nooit meer op hoeft te staan van je bank als je een biertje wil. Later betrok René Maurits bij het maken van een aantal illusies voor het televisieprogramma Mindf*ck.

Unieke ervaring creëren

In het voorjaar van 2015 bezocht Maurits voor het eerst een escape room in Boedapest en was hij meteen verkocht. Hij had altijd al het verlangen om meer met zijn knutseltalent te doen. Het maken van een escape room is eigenlijk niets anders dan één groot excuus om rare machines te knutselen. Precies dat is ook waarin deze escape room zich onderscheidt: Locked.Amsterdam zit technisch en elektronisch zeer vernuftig in elkaar; het is geen aaneenschakeling van sleuteltjes en cijferslotjes zoals bij veel andere escape rooms.

Locked.Amsterdam is geheel tot stand gekomen door samenwerkingen met vrienden. Alles is eigenhandig gerealiseerd, van het bedenken van de puzzels tot het uitwerken en het bouwen ervan. René Nijman hielp daarnaast bij het serieuze programmeerwerk en Jasper van Damme bij het constructiewerk. Ook voor overige zaken bleek Maurits goed uit zijn eigen netwerk te kunnen putten. Zo kon hij bij mensen terecht voor design, decor, metaalbewerking, houtbewerken en elektronica.

Marketing door Mad Pack

Verder lezen?